Theater In 't Holt 1654

Programma  2023

De Peter, Pieternel en Meindert Show

          Donderdag 21 September

De PPM Show!                                             Met gastartiest; Jean Pierre Rawie

Komend cultureel seizoen programmeert In ‘t Holt 1654 in Zuidhorn weer vijf nieuwe afleveringen van de Peter, Pieternel en Meindert show. De gastartiesten komen dit keer uit het literaire circuit. Klassiek dichter en vertaler Jean Pierre Rawie treedt op als de gastartiest van de eerste aflevering op 21 september. Lammert Voos, Maaike Borst en Lucas Zandberg maken later in het seizoen hun opwachting. 

 

Aanvang: 20.15 uur

Tickets €7,50 euro,

reserveren via post@intholt1654.nl

Of bel: 0594-442195

*****************************Geweest:**************************************

***************************************************************************

De Peter, Pieternel en Meindert Show   Donderdag 18 mei

presenteert: Esther de Jong

Donderdag 18 mei is Esther de Jong special guest bij de Peter, Pieternel en Meindert show. Tijdens deze zevende aflevering introduceren Peter, Pieternel en Meindert een nieuwe rubriek, waarbij op interactieve wijze een thema wordt gekozen voor de volgende show. U mag hier zeker uit concluderen dat er in september een derde seizoen van de show aanvangt.

Westerkwartierders Peter de Haan, Pieternel Teekens en Meindert Talma presenteren elke twee maanden een nieuw programma: om beurten brengen ze multimediale sets met liedjes, verhalen en spreekbeurten. Voor iedere show nodigen ze een special guest uit, waardoor u steeds verrast wordt met ander talent uit de regio.

Esther de Jong maakt Nederlandstalige dagboekmuziek. Haar teksten zijn nuchter met hier en daar een vleugje humor. Op 9 juni presenteert ze haar debuutalbum ‘ Even over leven’, uitgebracht door Excelsior Recordings in Poppodium Neushoorn (Leeuwarden).

Tickets 5 euro, reserveren via post@intholt1654.nl

 

    Trio Trabant                                    Zaterdag  27 Mei 2023

Op zaterdag 27 mei komt vanuit Zuid-West Zigeunië Trio Trabant voorrijden bij In ’t Holt 1654 in Zuidhorn. Deze avond vult de bovenzaal van dit prachtige etablissement zich met de melancholische klanken van viool, kontra en contrabas, klarinet en taragot, gitaar en accordeon en natuurlijk zang. Het concert zal in deze Groningse parel prachtig tot haar recht komen. Extra bijzonder zijn de unieke instrumenten uit de landen waar de Trabant ooit rondreed zoals de gardon, trompetviool en kanna.

Trio Trabant is schatplichtig aan de zigeunerbands, de cultuurdragers van Zuid-West Zigeunië. De zigeuner-muzikanten zijn elke stijl machtig en spelen daarnaast hun eigen traditionele muziek. Trio Trabant heeft het allemaal meegekregen, meespelend bij menig kampvuur. Ze spelen meerdere instrumenten en wisselen veel af. Naast de melancholie van hajnali en doina, zweept de muziek op tot de dansbare csárdás en invertita of de virtuoze cingeralas.

Trio Trabant heeft onlangs een CD uitgebracht. Ter gelegenheid daarvan is het imaginaire Zuid-West Zigeunië op de kaart gezet. Alle gezongen teksten en maar ook alle herinneringen aan de verre reizen hebben er een plek gekregen. Een bezoek aan de website triotrabant.nl geeft al een indruk, maar voor een unieke beleving … kom naar In ‘t Holt 1654!

Kaarten  € 12,50

Aanvang 20.00 u. 

Zaal open 19.30 u.

Reserveren via: post@intholt1654.nl

of bel: 0594-442159

TAAIT N BISSCHOP VEUR STAD     Zaterdag 25 maart 2023

Staait n Bisschop veur Stad is een theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende
mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde,
intriges, spanning en humor in een historisch decor. Voor alle Groningers, uit Stad èn Ommeland.
Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich
genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze
Doornbos, Annet van der Laan en Moyra Ruiter.

 

Kaarten: € 14,00

Reserveren via: post@intholt1654.nl

Telefonisch: 0594-442159 

 

www.waark.nl

Theaterdiner:

Lang Leve de Familie                   Zondag 19 maart 2023

Zijn we gelukkig? Ja. Wij zijn gelukkig. Tenminste dat denk ik. Behoorlijk gelukkig. Toch? Ja, wie weet verdomme precies wanneer hij gelukkig is?

Lang Leve de Familie, een vertaling van Time of my Life van Alan Ayckbourn, laat zien dat we niet gewend zijn stil te staan bij de momenten waarop we gelukkig zijn. We kunnen wel aangeven wanneer we gelukkig waren of gelukkig zullen zijn maar op het moment zelf hebben we het meestal niet door. Ayckbourn is een meester in het beschrijven van deze situaties, waarbij hij tragiek altijd aan humor verbindt.

In Lang Leve de Familie beleeft een familie zo’n zeldzaam moment van geluk. Ter ere van moeders verjaardag dineren zij samen in het favoriete restaurant van de familie, niet wetende dat na vanavond alles zal veranderen.

Theater en een 3 gangen keuze menu ineen voor €52,50 p.p.

Kaarten reserveren via: post@intholt1654.nl

of bel; 0594-442159 

Zaal open: 17.30    Aanvang: 18.00

 

Spel: Dick van Veen, Marion Juch, Bas de Bruijn, Saskia Broertjes, Siebren de van der Schueren, Inge Wijers en Frans Planken

Regie: Jack Nieborg

Producent: Emil Klok

Vormgeving: Gerda Schepers

Meer informatie en volledige speellijst op

www.langlevedefamilie.nl

De Peter, Pieternel en                 Donderdag 16 maart 2023

Meindert Show 

Donderdag 16 maart bent u van harte welkom bij In ’t Holt voor de zesde aflevering van de Peter, Pieternel en Meindert show, met special guest Huub Prins.

Westerkwartierders Peter de Haan, Pieternel Teekens en Meindert Talma presenteren elke twee maanden een nieuw programma: om beurten brengen ze multimediale sets met liedjes, verhalen en spreekbeurten. Voor iedere show nodigen ze een special guest uit, waardoor u steeds verrast wordt met ander talent uit de regio.

Huub Prins is het nederlandstalige alter-ego van Elias Elgersma (bekend van o.a. The Homesick). Met een dynamische performance brengt hij zijn dansbare zelfreflectieve nederpopliedjes over vriendschap en slechte gewoontes.

Er volgt dit seizoen nog één aflevering van de Peter, Pieternel en Meindert show, namelijk op 18 mei, met gastoptreden van Esther de Jong.

Tickets 5 euro, reserveren via post@intholt1654.nl

Theater Pannenkoek                    Zaterdag 11 maart 2023

Stomme Stapel Stenen

Over Pyramides, hunebedden, tijdreizen, veel te zware stenen, berentraining, kiep&kantel bv, exposities en een burgemeester met een schaar. Komt dat zien! De voorstelling is het meest geschikt voor kinderen van 4-10 jaar, maar jongere kinderen zijn uiteraard ook welkom:)

2 voorstellingen:

Aanvang   11.00 uur

Aanvang   13.30 uur

Kaarten € 7,50 p.p.

voor iedereen vanaf 2 jaar

Reserveren via theaterpannenkoek@gmail.com

Eendracht speelt "Moeder Aarde"      10, 11 en 12 Februari 2023

Moeder aarde" is een tragikomisch theaterstuk in twee bedrijven, dat het publiek aan het denken zet over knellende familiebanden en ontsnappen aan je opvoeding.

Moeder is veeleisend, overheersend en narcistisch. Als zij een dagje ouder wordt, weet ze jongste dochter Madelief te strikken voor haar verzorging. Dat valt Madelief zwaar, naast haar baan als verpleegkundige en de zorg voor haar gezin. Maar zij ziet het ook als haar plicht.

Madeliefs zussen Hazel en Rozemarijn zien dat anders. Zij willen niet door plichtsgevoel klem worden gezet en vinden het tijd dat ook Madelief de ketenen afschudt. Maar zitten ze door hun verleden niet alle drie in gevangenschap?

Als Madelief haar 44e verjaardag viert, komen Hazel, Rozemarijn en moeder op bezoek. En ook tante Trees komt langs en geeft de verjaardag een boeiende wending. Hoe zitten zij er een jaar later bij? Hoe wordt moeder dan verzorgd? En heeft Madelief zich vrij kunnen breken?

Spelers:

  • Moeder - Herry Cornelius
  • Madelief - Elisa Noordermeer
  • Rozemarijn - Greet Boonstra
  • Hazel - Remcke de Niet
  • Daan - Robert Brink
  • Tante Trees - Enna Fabriek

Kaarten; € 10,00

Bestellen via: https://www.kamereendracht.nl/kaarten/

Aanvang 10 en 11 feb.  20.00 uur

zaal open: 19.30 uur

Aanvang 12 feb. 14.30 uur

zaal open: 14.00 uur

 

 

 

De Peter, Pieternel en Meindert Show!

Het komende culturele seizoen programmeert In ‘t Holt 1654 in Zuidhorn vijf nieuwe afleveringen van de Peter, Pieternel en Meindert Show.

Westerkwartierders Peter de Haan, Pieternel Teekens en Meindert Talma presenteren elke twee maanden een nieuw programma: om beurten brengen ze multimediale sets met liedjes, verhalen en spreekbeurten. Voor iedere show nodigen ze een special guest uit, waardoor u steeds verrast wordt met ander talent uit de regio.

Op donderdag 24 november is fingerpicking gitarist en zanger Joost Dijkema te gast.

 

Vocaal kwartet Noet brengt van madrigaal tot lichtvoetig ritmisch werk op 19 januari. 16 maart maakt Huub Prins zijn opwachting met eigenaardige en zelfreflectieve nederpop. Op 18 mei is de laatste show van het seizoen, de gastact is nog niet bekend.

De eerste Peter, Pieternel en Meindert shows vonden plaats in maart en april van 2022 in de charmantste theaterzaal van Zuidhorn, met speciale gasten Herman Sandman en Wietse de Haan. Wegens de ruime belangstelling en het speelplezier wordt de show voortgezet.

Aanvang: 20.15 uur

Tickets 5 euro, reserveren via post@intholt1654.nl

Of bel: 0594-442195

 

Donderdag 24 november 2022

 

Salon Pi

Argentijnse tangosalon (traditioneel) in de mooie theaterzaal van het sfeervol gerenoveerde Grand café/Logement/Restaurant "In 't Holt 1654

DJ JOOST B
TIJD:15.00-19.00 uur.
ENTREE: € 10,- aan de zaal.

Zondag 11 september 2022

Marnick Tappel Band

Gezellig op zondagmiddag vanaf 15.30 uur, bij mooi weer lekker op het terras of anders in het Grand Café; informeel met een drankje of een hapje. 

 

Marnick Tappel Band" is een formatie uit Zuidhorn, Peize en omstreken. Met eigen geschreven stukken die vanuit de traditie van jazz de moderne composities omarmen maakt dat de afwisseling groot en intrigerend is. In de stukken is de muzikale vrijheid en eigen karakter hoorbaar.

 

Marnick Tappel (1994) heeft het conservatorium Jazz & Pop ArtEZ in Zwolle gedaan met als hoofdvak gitaar en bijvakken klassiek gitaar en contrabas. Daarnaast heeft hij alle soorten compositielessen gevolgd die hem aanspraken. Door een brede interesse in muziek kwamen hier altijd eigenzinnige en persoonlijke stukken uit voort. In de "Marnick Tappel Band" kan hij zijn creativiteit goed in kwijt.

Zondag 3 juli 2022

Extra Saturday Salon PI               Zaterdag 21 mei 2022

Argentijnse tangosalon in de mooie theaterzaal van het sfeervolle Grand café/Logement/Restaurant "In 't Holt 1654" in Zuidhorn (bij Groningen).

DJ INA
TIJD:20.00-00.00 uur.
ENTREE: € 10,- aan de zaal.

 

Americana Blues                          Zondag 15 mei 2022

Lekker loungen in het Grand Café van 15.00 – 17.00 uur. Ongedwongen semi-akoestische, rustige en inspirerende bluesmuziek. Gun jezelf en je vriendje/vriendinnetje/ echtgeno(o)t(e)/opa/oma/gezin en oom Henk een relaxte zondagmiddag met een drankje en een hapje. Geen entree uiteraard. We zien je graag!

Puzzelrit met Oldtimers

Ook dit voorjaar rijden er weer vele schitterende oldtimers mee van vóór 1940; de Friese Oldtimerclub Roadstar.

Hun prachtige auto's kunnen jullie zondagochtend 15 mei tussen 11.00 en 12.00 uur bij het In 't Holt 1654 op het Holtplein bewonderen.

Ze vertrekken iets eerder (12.00 uur) aangezien ze langzamer rijden,

Dus kom vooral wat eerder om deze museumstukken te bewonderen, echt de moeite waard!!!

Zondag 15 mei 2022

Tangosalon PI

Argentijnse open tangosalon onder leiding van Peter en Ina met muziek van DJ Joost.

Entree € 10,00

Aanvang; 15.00 uur.

Einde: 19.00 uur

Zondag 8 mei 2022

Eendracht Rederijkerskamer

Theater na de Dam op 4 mei

Op 4 mei verzorgt Eendracht een geheel eigen versie van Theater na de Dam na de herdenking bij het monument aan de Wilhelminalaan in Zuidhorn. Vanaf 20.30 uur zullen in de bovenzaal van In 't Holt 1654 gedichten, proza en een aantal liederen ten gehore worden gebracht rond de thema’s herdenken, bevrijding, oorlog en vrede.

De toegang is gratis.

 

Aanvang: 20.30 uur

 

 

 

 

 

 

 

Gert Sennema & WestKantStad

Gert Sennema & Westkantstad spelen in samenwerking met Josien Bakker. De band heeft onlangs een nieuwe plaat uitgebracht met de titel ‘Stroom’. De officiële release heeft wat vertraging opgelopen door de beruchte Corona crisis. Het optreden op zaterdag 23 april 2022 in Zuidhorn is een voorproefje van de officiële release en dan ook zeker een aanrader, mede door de gepaste sfeer in de bovenzaal van In ’t Holt 1654. De band zal naast een groot aantal nieuwe nummers ook zeker het oude repertoire niet schuwen. Josien Bakker, mede bekend door het winnen van het Grunniger Laidjesfestival en haar huidige nummer 1 notering in de Noord op 9 van Radio Noord met het nummer ‘Ritme’ , speelt wat nummers van haar eigen repertoire en ook nog een aantal nummers met de band. Kortom genieten van een fijne muzikale avond in de sfeer en taal van de streek: het Westerkwartier.

Entree € 12,50. Aanvang; 20.30 uur

Te reserveren via mail: post@intholt1654.nl of 0594-4421159

 

Woensdag 4 mei 2022

Zaterdag 23 april 2022

Hans Theessink

Blues legende Hans Theessink komt naar Zuidhorn!

 

Een Blues Instituut. Zo wordt Hans Theessink wel omschreven. Geroemd om zijn vlijmscherpe gitaarspel en onmiskenbare diepe baritonstem. Gerespecteerd om zijn werk met zowat alle groten der aarde op het gebied van de blues. One helluva guitar player, aldus de legendarische Bo Diddley.

Theessink werd in de jaren zestig gegrepen door de blues en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de bekendste vaandeldragers van het genre. Erkenning kwam al snel in Europa  maar zijn naam werd later ook in de Verenigde Staten een begrip. De lijst met artiesten waar hij mee speelde is schier oneindig; we noemen een Dolly Parton, Ry Cooder, Arlo Guthrie en Maceo Parker.

Na 50 jaar On the Road brandt het vuur bij Theessink onverminderd voort. Hij is nog steeds een veelgevraagd artiest en dat is niet voor niets: zijn optredens zijn een ware belevenis. 

 

19.45 uur met voorprogramma:

Lee Millers Blues Indication

The Blues Gallery

21.00 uur: Hans Theessink

 

Donderdag 21 april 2022

Kaarten á € 20,00

Reserveren via mail: post@intholt1654.nl

0f telefonisch: 0594-442159

Don Giovanni 

Aan de loop met de liefde

De Ketelstichting, Maaike van den Hoek

 

Samen een theatervoorstelling en een korte film maken gebaseerd op Mozarts meesterwerk. Avontuurlijk, vrolijk en inclusief. Starring sterspelers en makers met een verstandelijke beperking uit diverse gemeenten in de provincie Groningen gekoppeld en omringd door vrijwilligers en professionals. Première van de film op twee gala-avonden met Ovanna-uitreiking. 

UITVERKOCHT!

Vrij. 15 & Za. 16 april 2022

Tangosalon PI

Argentijnse Tangosalon door Peter en Ina

DJ Joost B

Aanvang 15.00 uur Einde 19.00 uur

Entree € 10,00 aan de zaal

Zondag 10 april 2022

Pé en Rinus goan weer lös!

Samen met De Containers 

Uitverkocht!

Reprise van de voorstelling die niet door mocht gaan maar wel met enkele aanpassingen.

Het verleden gecombineerd met de uitgave van een nieuwe CD! Oude en nieuwe liedjes.

Dit is dan ook hun CD Presentatie.

Aanvang 20.30 uur

 

 

Zaterdag 9 april 2022

De Peter, Pieternel en Meindert Show!

 

Mét special guests

Elke eerste donderdag van de maand

De Peter, Pieternel en Meindert Show is een maandelijkse muziekrevue met drie muzikale Westerkwartierders.

Het bonte driemanschap treedt om de beurt op in korte sets met (nieuwe) liedjes, verhalen en spreekbeurten. Maar er is meer: Peter, Pieternel en Meindert nodigen voor elke avond een speciale gast uit, waardoor je telkens wordt verrast met vers talent uit de regio. Herman Sandman  (schrijver/journalist/columnist) is deze avond de Special Guest!

 

Peter de Haan is al dertig jaar . de eerste helft van het duo Pé Daalemmer en Rooie Rinus. Ook is hij misschien bij je bekend door zijn aandeel in bands als Stuck Herry en Kinda Kinks.

Meindert Talma is de eigenzinnige geest achter een inmiddels omvangrijk en onvergelijkbaar Nederlandstalig popmuziekoeuvre. Ook is Meindert de schrijver van een hele reeks autobiografische romans.

Pieternel Teekens is singersongwriter en zangeres. Onder de naam Echo Deluxe maakt ze ook herinterpretaties van pophits uit de jaren tachtig. Met één gezongen noot dompelt ze een zaal onder in diepe melancholie.

PubQuizzz!

Deelname € 3,00 p.p. maximaal 5 personen per team, opgeven kan via de mail: post@intholt1654.nl of

telefonisch 0594-442159

Zaal open 19.30 uur Aanvang 20.00 uur

Rederijkerskamer Eendracht    speelt:    Vernissage

 

Toneel! Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan de Rederijkerskamer Eendracht weer een voorstelling geven. Dit keer een korte eenakter. Drie spelers hebben zo goed en zo kwaad als het ging - en (bijna) altijd op anderhalve meter - hard gerepeteerd zodat ze nu het resultaat al kunnen laten zien.

 

Na de voordracht van een paar gedichten spelen ze Vernissage, een absurde eenakter uit 1975 van Vaclav Havel, de latere president van Tsjecho-Slowakije en weer later van Tsjechië. Het stuk is flink bewerkt en nu speelt het ongeveer een jaar geleden, midden in de lockdown.

 

Zoals zoveel Nederlanders hebben Michel en Eefje in coronatijd hun hele huis verbouwd en opnieuw ingericht. Het is net klaar en nu houden ze een soort vernissage. De champagne en de ‘groombles’ staan al klaar. Ze hebben een bevriend echtpaar uitgenodigd: Charlotte en Evert, maar de laatste blijft thuis; je mag immers maar één bezoeker ontvangen. Charlotte komt wel. Dat had ze waarschijnlijk beter niet kunnen doen…

 

Eendracht speelt Vernissage op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart om 20.00 uur en zondag 13 maart om 13.30 uur en 16.00 uur in de bovenzaal van In ‘t Holt 1654, Hoofdstraat 2 in Zuidhorn. We zetten de stoelen ruim uit elkaar en het maximale aantal bezoekers is 50 per keer. De entree is € 6,- en kaarten zijn verkrijgbaar via www.kamereendracht.nl.

 

 

Marnick Tappel Band

 

Gewoon gezellig op zondagmiddag vanaf 15.30 uur in het Grand Café; informeel met een drankje of een hapje. Entree: Gratis

 

Marnick Tappel Band" is een formatie uit Zuidhorn, Peize en omstreken. Met eigen geschreven stukken die vanuit de traditie van jazz de moderne composities omarmen maakt dat de afwisseling groot en intrigerend is. In de stukken is de muzikale vrijheid en eigen karakter hoorbaar.

 

Marnick Tappel (1994) heeft het conservatorium Jazz & Pop ArtEZ in Zwolle gedaan met als hoofdvak gitaar en bijvakken klassiek gitaar en contrabas. Daarnaast heeft hij alle soorten compositielessen gevolgd die hem aanspraken. Door een brede interesse in muziek kwamen hier altijd eigenzinnige en persoonlijke stukken uit voort. In de "Marnick Tappel Band" kan hij zijn creativiteit goed in kwijt.

       Donderdag 7 april 2022

 

Tickets € 5,-.

Reserveren via Theater In ’t Holt 1654, via mail post@intholt1654.nl of telefoon 0594-442159

Zaal open:  19.45 uur  Aanvang:    20.15 uur

 

Vrijdag 1 april 2022

Vrijdag 11, zaterdag 12

en zondag 13 maart 2022

 

Zondag 6 maart 2022

Aanvang:15.30 uur in het Grand Café, entree gratis

Hoofdstraat 2,  9801 BW Zuidhorn
post@intholt1654.nl
0594-442159

Openingstijden Grand Café 
Dagelijks vanaf 11:00 uur